Skip to main content

K-Tower in de pers: terugblik op de nieuwbouwzondag

26/04/2016

Bron: Artikel HLN Regio Kortrijk

 

De opbouw van K-Tower, de nieuwe woontoren van 66,2 meter hoog, moet nog starten, maar kopers weten nu al welk zicht ze krijgen op hun terras. De bouwheren zetten zondagnamiddag een drone met camera in, die telkens tot op de juiste hoogte vloog. Ondertussen zijn al 33 van de 65 flats verkocht.

Opvallend zicht gisterennamiddag aan de Diksmuidekaai, waar een drone met camera boven de werf van K-Tower vloog. Een stunt van Van Roey Vastgoed en Koramic Real Estate om aan zo’n 150 (kandidaat-)kopers te tonen welk zicht ze op hun terras krijgen. De panorama’s werden in een tent naast de werf op een scherm getoond.

Zicht tot Harelbeke

Rufin De Brabant (75) en Lena Lefevere (70) uit de wijk Rodenburg in Marke kochten een hoekflat op de derde verdieping van K-Tower. “We weten nu al dat we een fantastisch zicht op de Leie krijgen, meer bepaald op de Collegebrug en het Budastrand en verder richting Harelbeke”, vertelt Rufin. “We verlaten onze woning op de Rodenburg omdat het onderhoud van de tuin te zwaar wordt. En we kiezen voor K-Tower omdat er hier veel groen in de omgeving is. Maar tegelijk sta je te voet binnen de kortste keren in het centrum van Kortrijk. Of het betaalbaar is? Door de verkoop van onze woning wel, want 500.000 euro voor een nieuwe flat is niet niks natuurlijk.”

Vanaf 218.000 euro

Er zijn al 33 van de 65 flats verkocht. “We hopen dat alle flats spoedig verkocht zijn”, zegt bestuurder Philippe De Meestere van Koramic Real Estate. “Prijzen starten vanaf 218.000 euro (exclusief kosten) voor een flat van 80 vierkante meter. De duurste is de penthouse van 300 vierkante meter bovenaan. Die kost 1,85 miljoen euro. Maar heeft nog geen eigenaar. De kopers zijn vooral mensen vanaf 40 jaar, uit Kortrijk en de ruime regio.”

Waar vroeger het priesterkwartier van het gewezen Sint-Amandscollege (nu Guldensporencollege) stond, is ondertussen een grote bouwput. “Daarin komen een parkeerhaven met 100 plaatsen, bergingen, fietstallingen en technische ruimtes”, legt De Meestere uit. “De arbeiders zitten kort na de zomer weer op het gelijkvloers. Daarna start de echte opbouw en gaan we iedere twee weken een verdieping hoger. De eerste flats zijn eind november 2017 instapklaar.”

Collegetoren gesloopt

De woontoren met negentien verdiepingen kost 25 miljoen euro. In Kortrijk zal enkel de Sint-Maartenskerk (83 meter) nog hoger zijn. Vlak bij de toekomstige K-Tower bevindt zich de Collegetoren van 64 meter hoog. Die wordt afgebroken. “Begin 2017 start de binnenafbraak en wordt ook asbest verwijderd”, vervolgt De Meestere. “De Collegetoren zelf wordt in juli en augustus 2017 gesloopt. Enkel de sokkel blijft en wordt gerenoveerd. Er komen nieuwe klaslokalen in.”


Ook benieuwd naar de dronebeelden? U kan die in deze blogpost bekijken.