Skip to main content

Het mooiste zicht over Kortrijk

Panoramisch wonen

Stel u voor: comfortabel wonen in een toren langs de Leie in een stad waar amper hoogbouw aanwezig is. Het uitzicht is fenomenaal. Een schilderij van een rivier die zich door een stad kronkelt. De nieuwe K-Tower wordt immers haaks op de Leie gebouwd, zodat de brede zijden uitkijken over de loop van de rivier met haar prachtig vernieuwde boorden, bijbehorende bruggen en de wijde omgeving rond de stad. U zal als bewoner optimaal van dit uitzonderlijk panorama kunnen genieten. Ook het historisch centrum van Kortrijk is nooit veraf, een sfeervol stadszicht waar hier en daar een ranke kerktoren uitsteekt.

Vandaar dat de K-Tower ook iets wil teruggeven. Hij is ontworpen om de vitaliteit en de creativiteit van de regio uit te drukken. De toren wordt opgetrokken in materialen die hem een bijzonder karakter geven. De afwisseling van gesloten en open delen in de gevel geeft het geheel een zekere dynamiek. Door zijn architecturale waarde en duurzame materialen verrijkt de nieuwe K-Tower
het stadsbeeld. Dankzij de aangepaste inplanting oogt de nieuwe toren slanker en eleganter dan de oude.

Door zijn architecturale waarde en duurzame materialen verrijkt de nieuwe K-Tower het stadsbeeld.

De gevel is een compositie van aparte canvassen, waardoor bewoners kunnen genieten van een spectaculaire beleving. Uitgekiende en gekadreerde openingen in de gevel benadrukken de kwaliteit van elk adembenemend uitzicht. De dubbelhoge terrassen zijn een unieke troef van de nieuwe toren. Ze zijn ruim opgevat en verspringen over elke bouwlaag, zodat voor alle bewoners zowel het licht als het zicht ten alle tijde optimaal gevrijwaard blijven.

De combinatie van dit panorama met de iconische uitzonderlijke waarde van het gebouw en de hoge afwerkingsgraad, maakt van de lumineuze appartementen buitengewone woningen in de stad Kortrijk.