Skip to main content

Wonen in Kortrijk

De stad als centrum van beleving en ontspanning

Steeds meer Vlaamse gezinnen kiezen voor een terugkeer naar de stad, op zoek naar een kwalitatieve woonst en beter leefcomfort. In de tweede helft van de vorige eeuw is de leefbaarheid in de meeste Vlaamse centrumsteden er spijtig genoeg niet echt op vooruitgegaan, met de gekende stadsvlucht tot gevolg. Gelukkig heeft Kortrijk deze trend weten te keren: de wijk rond de Leieboorden wordt hiervan een prachtig voorbeeld.

Op zoek naar een kwalitatieve woonst
en beter leefcomfort

Dankzij talrijke projecten die Kortrijk architecturaal op de kaart zetten, is de aanblik van de stad drastisch veranderd en verbeterd. Kortrijk heeft zich de laatste decennia binnen Vlaanderen steeds meer geprofileerd als design- en architectuurstad. Daarmee vertellen we u niets nieuws. De Biënnale Interieur, de Budagebouwen, de nieuwe bruggen en talloze andere projecten en evenementen hebben, vaak in samenwerking met gerenommeerde architecten, meegeholpen om dit imago ook internationaal weerklank te geven.

De volgende jaren zal verder werk worden gemaakt van de opwaardering van de Leieboorden. Zo is er het nieuwe Texture museum met zijn gouden dak en wordt Overleie met het St-Amandsplein verder opgefrist. De Collegebrug verbindt nu al de vernieuwde Diksmuidekaai met het Buda-eiland. De Leieboorden bieden zo een rustige creatieve omgeving waar u kan ontsnappen aan de stedelijke drukte en dit zonder lange verplaatsingen. Brede fietsroutes leiden u door de stad naar alle richtingen in de provincie.

Kortrijk erkent de nood aan maatregelen om de hele stad beter ‘doorwaadbaar’ te maken. Dit kan door meer open ruimtes te voorzien en die op elkaar te laten aansluiten. De rivier biedt in dat opzicht ongekende mogelijkheden, vandaar dat bij de beslissingen over de plannen van de Leieboorden zoveel aandacht werd geschonken aan het ten volle benutten van het potentieel van de open ruimtes langs het water. Kortrijk wil een allesomvattend stadszicht creëren. Het project rond de heraangelegde Leieboorden en de nieuwe K-Tower sluiten perfect aan zowel bij het karakter van de Leieboorden als bij de ontwikkeling van de stad.

Nooit ver weg

Uw bestemming is steeds
dichter bij dan u denkt

Kortrijk heeft haar inwoners als stad overweldigend veel te bieden: allerhande restaurants, cafés, terrasjes, winkelstraten, cultuurhuizen en historisch erfgoed zorgen voor een bruisend creatief en sociaal leven. Het merendeel van dat aanbod ligt op een steenworp van de nieuwe K-Tower.

Ten eerste is het Buda-cultuureiland dankzij de nieuwe brug gemakkelijk te voet bereikbaar. Alleen al op dit kunsteneiland bevinden zich de Budascoop, de Budatoren en de iconische Broeltorens die het eiland met de rest van het centrum verbinden. Van onder de Broeltorens is het niet ver naar de Grote Markt en het Belfort, het Begijnhof en de openbare bibliotheek. In dezelfde centrumbuurt zijn ook veel gezellige cafés en restaurants te vinden en de mooiste winkelstraten, met “K in Kortrijk” als nieuwe aantrekkingspool. Met andere woorden: alle functies die u nodig heeft om u te ontspannen, bevinden zich op een boogscheut van de nieuwe K-Tower.

De ruime parkeergelegenheid
garandeert u een uitstekende mobiliteit.

Voor automobilisten is de site van de K-Tower vlot bereikbaar via de Diksmuidekaai. De ruime parkeergelegenheid die onder de nieuwe toren wordt voorzien, garandeert u als bewoner een uitstekende mobiliteit in de wijdere omgeving van de stad. Zo zijn locaties buiten het centrum eenvoudig bereikbaar, zoals het Guldensporenstadion, Ringshopping en Hoog Kortrijk met de Xpo-campus en AZ Groeninge. Bovendien kunt u via deze route snel de ringweg en de autosnelwegen bereiken.