Skip to main content

De architectuur

Luxe aan de Leieboorden

De toren biedt 64 luxe-appartementen en een exclusieve penthouse, verspreid over 19 verdiepingen. Alle appartementen zijn met ruime, snelle liften bereikbaar. De inkomhal beslaat de volledige gelijkvloerse verdieping om het open, wijdse karakter van de toren te benadrukken. Ondergronds worden er autostaanplaatsen, garageboxen, fietsstallingen en individuele bergingen ingericht.

De verdiepingen zijn elk onderverdeeld in appartementen met 1-, 2- of 3 slaapkamers en een ruim terras. Deze indeling is flexibel opgevat zodat er per verdieping ook appartementen kunnen worden samengevoegd. De kers op de taart is het penthouse op de bovenste verdieping: een exclusief appartement dat een volledige verdieping beslaat en een uitzonderlijk 360° panoramisch uitzicht biedt over Kortrijk en omgeving.

Deze indeling is flexibel opgevat zodat er per verdieping ook appartementen kunnen worden samengevoegd.

Om uw wooncomfort en rust te garanderen is bijzondere aandacht besteed aan akoestiek, brand- en inbraakveiligheid en toegangscontrole.

De toren en terrassen zijn ontworpen in samenwerking met Actiflow, een bedrijf gespecialiseerd in aerodynamica. Op deze manier is het windcomfort gegarandeerd, zodat het ook op uw terras aangenaam vertoeven is. Qua afwerking is het sleutelwoord “maatwerk”. Het vertrekpunt is een hoogwaardige basisafwerking: parket in dag- en nachtzone, volledig geïnstalleerde en uitgeruste keuken en badkamer, strakke binnendeuren,… Deze afwerking vormt de basis voor een verdere samenwerking in vertrouwen waarbij we de organisatie, uitrusting en afwerking van uw appartement volledig afstemmen op uw wensen.

Aanbod

De architect

Referenties van wereldklasse

Het bureau Samyn & Partners neemt sinds meer dan 30 jaar een prominente plaats in binnen het Belgische architectuurlandschap. Het woord ‘oeuvre’ mag men zeker aanwenden om het geheel van zijn innovatieve creaties te omschrijven.

Dit jaar wordt in Louvain-la-Neuve de hoofdzetel van AGC in gebruik genomen. Voor deze wereldleider in glastechnologie ontwierp Samyn een glazen gebouw, een bijna volledig energie-neutraal kantoorgebouw. In de nieuwe hoofdzetel van de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie in Brussel bundelde hij al zijn kunnen om op een uiterst complexe site in de Wetstraat een beeldbepalend gebouw te ontwerpen met internationale allure.

Ook bij residentiële projecten wil Samyn de ambitie handhaven om elegante gebouwen te bedenken en te bouwen.

Het inzetten van nieuwe technische mogelijkheden gebeurt niet om de techniek te etaleren, wel om het eindresultaat een grotere architectonische kwaliteit en duurzaamheid te bezorgen. Vanaf het basisconcept tot in de fijnste details toont hij een groot vakmanschap, een beheersing van de juiste verhoudingen. Hij is ervan overtuigd dat schoonheid er kan komen door functionaliteit te combineren met een genot aan elegantie. De gedrevenheid om dit te bereiken toont hij niet enkel in zijn publieke gebouwen, ook in zijn woningen blijft dit de essentie om architectuur te maken.

collegetoren-architectuur-01

Wonen op hoog niveau

Afwerking tot in de puntjes

Ook de nieuwe K-Tower is een product van het vakmanschap van zijn architect. Het avant-gardistische gebouw beantwoordt niet alleen aan de noden van vandaag maar kijkt even goed naar de toekomst. Opgetrokken uit duurzame materialen, blijft de toren door de flexibiliteit van zijn structuur en concept beschikbaar voor verdere ontwikkelingen. Tegelijkertijd wil de toren met zijn inplanting positief bijdragen tot de evolutie van de buurt en van het nabijgelegen Guldensporencollege, door het mede mogelijk maken van renovatie- en uitbreidingswerken. Dankzij de esthetische kwaliteiten van zijn ontwerp levert de elegante toren een duurzaam en waardevol uitzicht op vanuit de stad.

Bij de bouw van de nieuwe K-Tower wordt voortdurend rekening gehouden met volgende generaties. Door optimaal gebruik te maken van licht en warmte, dringt de doordachte architectuur het energieverbruik van de bewoners aanzienlijk terug. Ook wat betreft mobiliteit wordt rekening gehouden met het milieu. Voorzieningen voor elektrische fietsen en wagens staan ter beschikking van de bewoners.

De K-Tower wordt een nieuwe standaard in het eigentijds wonen in de stad.

De ontwikkelaar heeft een ambitieuze doelstelling: de K-Tower wordt een nieuwe standaard in het eigentijds wonen in de stad. Een woonbeleving die op heden in de Eurometropool nog niet bestaat. Deze unieke ervaring combineert op creatieve wijze state of the art wooncomfort en architecturale belevenis.