Skip to main content

In de buurt: Instrumentheek

05/01/2016

In een vorige blogpost gaven we u als eindejaarstip mee dat u zeker eens langs moest gaan bij de Verborgen Kerstmarkt in Overleie, vlakbij K-Tower was dat. Nu Kerstmis en Nieuwjaar achter de rug liggen, mogen we wel stellen dat de Kerstmarkt een schot in de roos was. Foto’s kunt hier vinden.

Maar ook na de eindejaarsdrukte blijft er nogal altijd veel te beleven en te bezoeken in de buurt van K-Tower. Zo viel ons oog deze keer op het initiatief ‘Instrumentheek’. Dit is een vereniging die voorziet in het gratis uitlenen aan een brede waaier aan werktuigen. Alle werktuigen in de Instrumentheek zijn steeds toegankelijk voor alle leden zonder dat die eigendom van hen zijn.

Beschouw het gerust als een bibliotheek waar u dus gratis werktuigen kan lenen. Het is gestoeld op het basisidee dat iedereen altijd bestaande en meestal dure werktuigen moet aankopen om die vervolgens maar enkele keren per jaar te gebruiken. Instrumentheek is een vzw die werd opgericht in 2013 en wordt gerund door vijf vrijwilligers, gedreven mensen die hun vrije tijd met plezier opofferen voor dit unieke project.

Ook hun buren zijn uw bezoek zeker waard: Repair Point, een plaats waar u uw elektronische toestellen kan binnenbrengen om deze gratis te laten herstellen.

Bent u benieuwd? U vindt de Instrumentheek in de oude politiekazerne in de Diksmuidekaai 4 nabij Overleie.